Bitcoin ontkoppelt van erfenismarkten als ‚adembenemende‘ rally voorspeld

Kraken heeft een afnemende correlatie vastgesteld tussen Bitcoin en de bestaande financiële markten.

Bitcoin ontkoppelt van erfenismarkten als ‚adembenemende‘ rally voorspeld
Een rapport gepubliceerd door de grote Amerikaanse crypto-uitwisseling Kraken heeft tekenen gezien dat de correlatie tussen Bitcoin (BTC), de greenback, en de legacy-markten, blijft verzwakken.

Kraken’s rapport over de volatiliteit in september vond dat Bitcoin (BTC) grotendeels een negatieve correlatie handhaaft met de Amerikaanse Dollar Index (DXY) sinds mei, ondanks een korte coalescentie tussen de twee markten begin september.
Bitcoin’s 30-daagse rolling correlatie met de U.S. Dollar Index: Kraken

Het rapport schrijft het dollarverschil van BTC toe aan het plan van de Amerikaanse Federal Reserve om de rentevoeten tot minstens 2023 op nul procent te houden, naast de dalende groeicijfers. Ondertussen heeft Bitcoin sinds mei een positieve correlatie met de euro laten zien.

Het rapport merkt op dat de correlatie tussen BTC en de S&P 500 aan het begin van de maand weliswaar laag was, maar dat deze later zou toenemen naarmate beide markten een zijdelingse consolidatie ondergingen.

De correlatie tussen Bitcoin en goud is sinds medio juli positief gebleven, waarbij beide markten de afgelopen weken onder zware druk stonden.

Bitcoin’s 30-daagse rolling correlatie met goud: Kraken

Met het oog op de toekomst verwacht Kraken dat Bitcoin in oktober een sterkere prestatie zal neerzetten dan in september, en dit zou in overeenstemming zijn met de trend die in acht van de afgelopen negen jaar is vertoond.

Het rapport voorspelt dat oktober een winst van 11% zal opleveren voor BTC, wat suggereert dat Bitcoin de maand zal afsluiten op $11.850 – een winst van 3% ten opzichte van het huidige prijsniveau. Kraken merkt echter op dat Bitcoin in zes van de negen maanden die tot nu toe in 2020 zijn verstreken, onder het maandgemiddelde heeft gepresteerd.

Kraken’s milde optimisme wordt overtroffen door de bullish calls van twee gerespecteerde analisten. Voormalig hedgefondsmanager Raoul Pal heeft onlangs onthuld dat hij meer dan de helft van zijn persoonlijke beleggingsportefeuille heeft overgeheveld naar Bitcoin in afwachting van massale institutionele adoptie:

„Alleen al van wat ik weet van alle instellingen, alle mensen die ik spreek, komt er een enorme muur van geld binnen.“

En Alex Saunders van Nugget’s News vergeleek de huidige opzet tot medio 2017 en voorspelde dat de institutionele eetlust voor Bitcoin waarschijnlijk een „adembenemende rally“ zou uitlokken:

In een update aan de abonnees gisteravond zei hij..:

„Publiek verhandelde bedrijven [en] legendarische beleggers zingen vanaf de daken over deze nieuwe activaklasse op een moment dat er recordgeld op bankrekeningen staat op zoek naar een huis.“