DIT IS DE REDEN WAAROM DE CENTRALE BITCOIN HET HUIDIGE PRIJSNIVEAU NA DE DALING VASTHOUDT.

  • Bitcoin gleed lager uit na het passeren van $10.500 op zaterdagavond.
  • De munt wordt verhandeld tegen $10.300 vanaf het schrijven van dit artikel, ongeveer $300 onder de lokale hoogtepunten.
  • Analisten zeggen dat het cruciaal is dat Bitcoin de huidige niveaus houdt.
  • Een historische analyse suggereert dat als BTC lager blijft drukken, het misschien niet meer in een stierengevecht zit.
  • Dit sentiment is afgeleid van een RSI-analyse die suggereert dat Bitcoin zich op een punt bevindt waar het historisch gezien is gekaatst.

BITCOIN MUST HOLD CURRENT LEVELS: ANALYST

Als Bitcoin in de komende uren en weken lager blijft drukken, is het naar historische maatstaven misschien niet in een stierenmarkt.

Een cryptocurrency handelaar deelde de onderstaande grafiek op 13 september met het volgende onderschrift:

„Wekelijkse RSI nu op wat ondersteuning was voor alle correcties in de vorige bull cycle. Houd de rest van de dag beter vast.“

De grafiek suggereert dat de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin van een week op het punt staat waar het historisch gezien is gekaatst. De RSI is historisch gezien gestuiterd op het 53.3-niveau toen Bitcoin een trend vertoonde in een stierenmarkt; de RSI is historisch gezien verworpen op het 53.3-niveau toen Bitcoin een trend vertoonde in een berenmarkt.

Dit sentiment is in lijn met veel andere analisten die zeggen dat Bitcoin, om te bevestigen dat het in een stierenmarkt zit, $10.000 moet vasthouden.

$10.000, of in ieder geval de prijzen rond dit niveau, is belangrijk omdat het drie afzonderlijke hoogtepunten aangaf in het afgelopen jaar.