Pro-Bitcoin Regulator för att ersätta SEC-ordförande Jay Clayton

Jay Clayton avslutade sin mandatperiod som Securities and Exchange Commission (SEC) ordförande på en hög ton för krypto, och inlämnade en stor rättegång mot Ripple.

Nu är SEC-kommissionär Elad Roisman, en pro-crypto-regulator, inställd på att fylla den lediga positionen.

Elad Roisman leder SEC
Jay Clayton tjänstgjorde sin sista dag i SEC den här veckan, efter att ha varit ordförande sedan maj 2017. I sitt senaste offentliga uttalande tackade han sina underordnade för deras tjänst och lämnade på en positiv not.

SEC: s rättegång mot Ripple den sista kontordagen talar mycket om Claytons uppmärksamhet mot krypto. Sedan övertagandet har SEC rensat bort ICO-mani från kryptomarknaderna och fastställt att Bitcoin Pro och Ethereum inte är värdepapper.

Ändå kommer han också att komma ihåg som ordföranden som aldrig godkände en Bitcoin ETF. En ny ordförande har nu möjlighet att ändra på det.

President Trump hade två val, Hester Pierce och Elad Roisman, för den nya ordförandens position. Båda kandidaterna är gynnsamma för kryptovalutainvesterare – Pierce var en av de första tillsynsmyndigheterna som avstod SEC: s avslag på Bitcoin-ETF: er.

Elad Roisman gick med i SEC som kommissionär i september 2018.

I juli samma år hade Roisman tagit upp frågan om att granska och ompröva kommissionens regler, förordningar och riktlinjer för ”nya investeringar och teknologier som initiala mynterbjudanden och blockchain.”
Kryptoindustrin kan förvänta sig mer tydlighet och samarbete från kommissionen, med förhoppningar om en Bitcoin ETF tillbaka på bordet också.